Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Insändare
INSÄNDARE: Replik: Sjvp:s syn på god ton skiljer sig rejält från vår

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik på insändaren SJVP: Majoriteten utnyttjar hatdebatten – försöker svartmåla folkligt engagemang (Allehanda 15/9).

Bild: Birgitta Strandh, Gunnar Stattin, Lars Windh

Annons

Annons

Robert Thunfors, gruppledare för Sjukvårdspartiet, har skrivit en insändare där han kommenterar partiets syn på den senaste veckans debatt om hot och hat som riktas mot politiker. Vi kan börja med att konstatera att vi är överens om att hot och hat inte hör hemma i den demokratiska debatten och det är bra. Sen kan vi också konstatera att Robert Thunfors och Sjvp:s syn på vad som är god ton i det politiska samtalet skiljer sig rejält från vår. Det är konfrontation och polarisering i Thunfors inlägg. Vi är numer vana vid det från Sjvp:s sida och vi får acceptera att partiet valt den vägen.

Från majoritetens sida är vi övertygade om att vilket språkbruk vi folkvalda väljer och hur vi beter oss mot varandra har betydelse även för debattklimatet utanför de politiska arenorna. Även om debattklimatet i regionen enligt oss är onödigt hårt så konstaterar vi att den stora majoriteten av partier och företrädare ligger betydligt närmare oss än Sjvp i denna syn.

Vi kommer att jobba vidare för Västernorrlänningarnas bästa och denna period har vi lagt en god grund genom att bland annat införa en ny modernare styrmodell för regionen, vi har också skapat tre närsjukvårdsområden för att stärka det lokala ledarskapet. De strukturbeslut som nyligen togs bäddar för ett effektivare och mer resurseffektivt sätt att arbeta i framtiden. När detta skrivs så gläds vi åt siffrorna från SKR Sveriges Kommuner och Regioner som visar att västernorrlänningarna är mer nöjda med vården än landets befolkning i stort.

Annons

Roger Johansson och Birgith Johannson, gruppledare Socialdemokraterna

Anna Proos Strandh, gruppledare Moderaterna

Sarah Karlsson, gruppledare Liberalerna

Annons

Annons

Till toppen av sidan