Annons

Annons

Annons

Annons

Kramfors

Läsartext
Holmsten Trio sommarens musikaliska höjdpunkt på Hamnmagasinet i Nyland

Kristina Wallin Nylén arrangerade sommarens musikaliska höjdpunkt på anrika Hamnmagasinet i Nyland. Vid årets sista evenemang hade hon engagerat den genommusikaliska gruppen Holmsten Trio, med Mikael Holmsten trummor, Pär-Åke Stockberg på klaviatur och tenorsaxofon samt Stefan Bonér på bas.

Detta är en läsartext.

Holmsten Trio på Hamnmagasinet i Nyland, Kramfors.

Annons

Denna gång med gästartisterna Anders Sundberg, dragspel och Angelica Jonsson, sång.

Ådalen är ju känd sedan många år för sina många musikutövare, inte minst för alla de gamla dragspelsmästarna, Calle och Erling Grönstedt, Andrew Walter och Hans-Erik Nääs för att nämna några. I Sollefteå fanns ju också militärmusiken som berikade och fostrade många musiker. Än i dag finns det många fantastiskt duktiga musiker i denna del av Ångermanland.

När man tar del av det populära musikutbudet av unga som bjuds och spelas för oss idag i radio och i påkostade tv-shower, kan man inte annat än glädjas och förundras över att vi har så enormt duktiga musikutövare som spelar live i vår närhet.

Denna afton, den 11/8, blev en formidabel musikalisk succé och man kan utan att tveka verkligen kalla den för sommarens, eller kanske snarare, årets musikaliska höjdpunkt. Musikerna bjöd på ett mycket brett urval av musik, från visa till schlager, pop, rock, odödliga melodier ur den amerikanska sångboken, vackra ballader och dragspelsklassiker.

Annons

Annons

Angelica Jonsson in action

Anders är ju en dragspelare som behärskar de flesta musikstilar och han har en otrolig lyhördhet och improvisationsförmåga för harmoniska utsmyckningar av melodierna. Jag vet ingen i vår del av landet som kan överträffa honom där.

Angelica, som jag inte tidigare haft tillfälle att lyssna till, knockade mig totalt med sin sångröst och musikalitet. Hela denna människa utstrålade en helt otrolig musikalitet. Vilken fantastisk sångerska! Hon verkar behärska alla typer av musik till fulländning och sjunger lika mycket med sin kropp som med sin röst. När hon sjöng de lugna och vackra balladerna som till exempel Bob Dylands ”Make You Feel My Love” så berörde hon fullständigt mina allra känsligaste receptorer jag har för kärleksbudskapet. Tagna av ett obeskrivligt lyckorus över hennes framförande stod vi alla upp och applåderade.

En magisk vy vid vår hemfärd, efter en magisk kväll med Holmsten Trio i Nyland.

En av kvällens avslutande låtar var valsen ”Månsken över Ångermanälven”. Det finns inga som förmår att spela den bättre än Holmsten Trio med Anders Sundberg på dragspel. Tala om att göra fantastisk musik av ett notblad!

Vi säger stort tack till alla i Holmsten Trio för en helt oförglömlig musikafton i Nyland.

Bengt Öhgren

Näraskribent

Annons

Annons

Till toppen av sidan