Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Härnösands sommarteater kommer åter 2022

Som vi har längtat efter sommarteatern. Men vi får längta ett tag till.

Detta är en läsartext.

Några av skådespelarna i Härnösands Sommarteater. Chatarina Salomonsson, Bruno Nyberg, Monica Lundell, Lars Wikberg, Jeanette Melin och Kjell Westlin som längtar till år 2022. Foto: Privat

Annons

Sommaren 2020 skulle Härnösands Sommarteater haft premiär bakom Sankt Petri Logen. Efter succén med Östanbäckskåkar skulle nu en nyskriven historia visas upp.

Men repetitionerna hann bara börja så satte pandemin stopp för det.

Premiären flyttades till 2021. Men även denna gång blev det stopp. Även om det nu är tillåtet att träffas fler personer, satte tiden käppar i hjulet. Det var inte möjligt att öva tätt tillsammans och hålla avstånd på 2 meter under vintern och våren, då teatergruppen är så stor.

Annons

Annons

Enligt Tidningen Ångermanland var Sommarteatern först i stan att spela teater utomhus i Härnösand. Och spelplatsen bakom Sankt Petri Logen var perfekt för Sommarteaterns arrangemang med mat och fika.

Jeanette Melin som skrivit manus till den nya teatern med sång och musik och även är med och agerar, tycker så klart att det är mycket tråkigt att publiken måste vänta ett år till. Men det är ingen mening att deppa. Snart tas repetitionerna upp igen med några av skådespelarna från Östanbäckskåkar: Bruno, Chatarina, Jeanette, Lars, Monica och musiker Michael. De får nu dessutom sällskap av några nya stjärnor: Anna, Gunilla, Kjell, Maria och Niklas.

Men ingen har suttit helt sysslolös. Manuset har putsats, något möte utomhus har hunnits med och det har övats via datorn under vintern. Men det är inte alls samma sak som att stå på scenen och öva detaljer. Så gruppen ser förväntansfullt fram emot att få visa upp nästa års historia som handlar om en liten camping och vad som kan hända där, speciellt för folk som inte är vana campare. Temat passar utmärkt nu när det är populärt att campa igen.

Så alla som längtar efter en sommarteater får ha tålamod ett tag till. Vi ses på premiären i trädgården bakom Sankt Petri Logen i juni sommaren 2022! Hoppas vi.

Annons

Jeanette Melin

Näraskribent

Här träffades gruppen i det gröna. Anna Huldin, Gunilla Unander, Maria Engström och Niklas Marklund. Saknas på bilden gör musiker Michael Möller Christensen. Foto: Privat

Annons

Annons

Till toppen av sidan