Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Rekordmånga strandstädade i Sjöviken

Det sattes deltagarrekord i fiskeläget Sjöviken på Härnön på söndagen när Vägsamfällighetsföreningen Svältan-Sjöviken hade kallat till städning av stranden och efterföljande fest. Gensvaret blev rekordstort.

Detta är en läsartext.

Rekordmånga flitiga strandstädare uppskattade hamburgerkalaset på söndagen. Foto Uno Gradin

Annons

De som varit med länge i föreningens verksamhet kunde snabbt konstatera att det aldrig tidigare varit så många arbetsvilliga städare på stranden. Krattor, grepar och spadar var flitigt i bruk för att få bort sjögräs och tång som vågorna spolat upp på stranden. Även strandråg och annan icke önskvärd växtlighet närmast vattnet försvann snabbt.

Värmen var som i tropikerna, men som tur var fläktade en skaplig vind från havet.

Annons

Annons

Arbetet med strandstädningen gick med rekordfart och snart var det dags för grillning av hamburgare och dricka med tillbehör. Grillen sköttes med sedvanlig bravur av Tommy Berglund. Godare hamburgare får man leta länge efter.

Vid lördagens årsmöte med föreningen valdes en helt ny styrelse. Flera nya medlemmar välkomnades och nya kontakter knöts under aktiviteterna. Till ny ordförande för ett år valdes Anneli Halvarsson. Övriga nya i styrelsen blev Linn Riksberg, Mattias Linse, Sebastian Bylund och Marie Godin.

Bland suppleanterna omvaldes Åke Östman och nyvaldes Björn Bratell och Nicklas Byström.

Den styrelse som avgick vid årsmötet bestod av Uno Gradin, ordförande, Hans Magnusson, kassör, Anneli Halvarsson, sekreterare samt ledamöterna Michael Stridh och Anders Godin.

Uno Gradin

Näraskribent

Mycket sjögräs och tång hamnade i traktorskopan vid strandstädningen. Foto: Uno Gradin

Grillningen sköttes med sedvanlig bravur av grillmästaren Tommy Berglund. Foto: Uno Gradin

Annons

Annons

Till toppen av sidan