Annons

Annons

Annons

Annons

Så påverkar coronaviruset Sollefteå

Insändare
INSÄNDARE: Dubbelt så många avlidna i covid-19 i Sollefteå som i regionen – nu behövs krafttag

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är för mig ofattbart att inte regionen och Sollefteå kommun har tagit tag i den höga dödligheten inom Sollefteå kommun. Enligt de redovisningar som skett varje vecka i Tidningen Ångermanland så har det avlidit 381 invånare i regionen sedan covid-19 utbröt, det blir cirka 1,5/1000 invånare avlidna och i lilla Sollefteå har det avlidit 60 invånare vilket blir cirka 3,2/1000 invånare avlidna. Detta innebär att vi har dubbelt så många avlidna inom Sollefteå kommun jämfört med hela regionen.

Annons

Annons

"Det räddas inga liv genom att vara veliga i besluten, här måste det tas krafttag från ansvariga. Sätt upp tydliga mål och riktlinjer som skall följas av samtliga invånare", menar skribenten gällande dödsfallen med covid-19 i Sollefteå kommun.

Oavsett vilken åldersgrupp som har råkat illa ut så har det sedan redovisningen i Tidningen Ångermanland den 7 januari 2021 avlidit 30 invånare i Sollefteå, det vill säga hälften av alla på mindre än två månader. Om inte detta varit en varningsklocka för berörda så vet jag inte vad som ska kunna få fart på ansvariga inom regionen och kommunen.

Det räddas inga liv genom att vara veliga i besluten, här måste det tas krafttag från ansvariga. Sätt upp tydliga mål och riktlinjer som skall följas av samtliga invånare, det ska inte finnas utrymme för att göra egna tolkningar typ ”jamen, vi har ju beställt resa och vi åker bara dit och stannar inte på vägen och äter allt i stugan, hela familjen följer med på matshoppingen, för oss gäller det inga avstånd”.

Själv har jag tagit beslut som innebär att jag valt att vara väldigt restriktiv med att träffa barn, barnbarn och föräldrar innan jag är vaccinerad.

Tids nog när huvuddelen av oss är vaccinerade så kan vi börja röra oss lite friare och göra semesterutflykter.

Oroad över utvecklingen

Annons

Annons

Till toppen av sidan