Annons

Annons

Annons

Så påverkar coronaviruset Sollefteå

Insändare
INSÄNDARE: Känns som Iva i Sollefteå tycker att vi får "skylla oss själva" som blev smittade

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Med tanke situationen på min arbetsplats intensivvårdsavdelningen, Iva, på Sollefteå sjukhus så måste jag säga att jag är besviken på innehållet i tidningsartikeln om oss. Det känns som vi i personalen får skylla oss själva att vi blivit smittade. Att vi har haft en väldigt tuff arbetsbelastning sedan i våras samt dålig och osäker arbetsmiljö skrivs det inget om. Patienter som vi knappt fått provta för covid skrivs det inget om. Ett tag var det heta diskussioner angående provtagning varje gång vi fick en patient. Vi hade ju bara ett visst antal tester, samt kostnaden.

Annons

Annons

"Det känns som vi i personalen får skylla oss själva att vi blivit smittade. Att vi har haft en väldigt tuff arbetsbelastning sedan i våras samt dålig och osäker arbetsmiljö skrivs det inget om", skriver en undersköterska om situationen på intensivvårdsavdelningen på Sollefteå sjukhus.

Bild: Emma Wallenius

Jag är så stolt över mina kollegor. De är duktiga, kompetenta och har tyckt om jobbet här på Iva. Nu har vi gått över gränsen. Vi orkar inte mera. Jag blir inte förvånad om det finns kollegor som kommer säga upp sig, gå i pension tidigare än det var tänkt, samt byta jobb och arbetsplats.

Jag tänker också att det är väl det regionen vill. Så lägger Sollefteås intensivvårdsavdelning ner sig själv.

Skriv då om vilken vård som då kommer finnas kvar, förutom massproducerande ortopedoperationer? Sollefteå Sjukhus blir det snart inget kvar av.

Ledsen, trött undersköterska som arbetat i många år

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan