Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Insändare
INSÄNDARE: Kalabalik när tre personer går i bredd i korridoren – skärpning, Sundsvalls sjukhus

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Är det inte dags nu att de ansvariga på sjukhuset vidtar liknanden åtgärder för att få gångtrafiken i korridorerna att bli smidigare", frågar sig skribenten. Bilden är från ett tidigare tillfälle – personen på bilden har ingen koppling till texten.

Annons

Det är med stor förvåning som jag läser om skärpta regler för att undvika coronaspridning.

Jag hoppas att de ansvariga för nya restriktioner inte glömmer Sundsvalls sjukhuskorridorer för där är det nästan omöjligt att undvika fysisk kontakt. Tyvärr så är personalen de som i störst omfattning står för fysiska kontakter i korridorerna. De går ofta tre personer i bredd och utgår från att andra ska hålla sig undan då de kommer för att inta sin lunch i restaurangen. Jag skulle gärna vilja ta foton och bifoga men tyvärr så får man inte göra så.

Annons

Även patienter och andra besökare har problem med hur man ska bete sig i korridorerna. I receptionen, restaurangen och butikerna har de ansvariga gjort tydliga markeringar på golven för att vägleda och skydda besökarna. De visar att de tar ansvar för att försöka begränsa smittspridningen.

Annons

I trafiken ute på gator och landsvägar ser man tydliga markeringar och skyltar för att trafikanterna ska undvika fysiska kontakter mellan fordon, cyklister och fotgängare.

Är det inte dags nu att de ansvariga på sjukhuset vidtar liknanden åtgärder för att få gångtrafiken i korridorerna att bli smidigare. I nuläget går några på höger sida andra på vänster och resten i mitten. Det liknar mer kalabalik än ordning och reda.

Jag kan tillägga att mina erfarenheter kommer av 15-20 oundvikliga besök där för vård under de senaste 8 månaderna. Coronan har inte påverkat beteendet i korridorerna ett dugg och ansvariga bryr sig inte.

Sven-Erik J

■ SVAR DIREKT:

Jag beklagar att du upplevt att du kommer för nära människor i korridorer på sjukhuset i Sundsvall.

Korridoren är bred och jag bedömer att det finns utrymme att mötas med avstånd. Det bygger i nuläget på att personal och patienter visar hänsyn till varandra och tar ansvar. I trängre utrymmen har vi som du skriver markeringar och regler för att inte personer ska behöva komma nära varandra och på avdelningarna råder besöksförbud.

I sjukhusets korridor gäller också samma råd som i övriga samhället – har du symtom som kan vara covid-19 ska du inte vara där.

Annons

Annons

Lena Carlsson, sjukhusdirektör. Foto: Anneli Egland/Region Västernorrland

Bild: Arkivbild

Jag tar med mig ditt förslag om att göra fler markeringar i golvet och ska uppmana personal att i än större utsträckning se till att hålla avstånd i korridoren. Det är viktigt att patienter kan känna sig trygga i våra lokaler.

Lena Carlsson, sjukhusdirektör Region Västernorrland

Annons

Annons

Till toppen av sidan