Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Förlust i sista matchen – nu väntar utvisning för Sergiu Tanurcov: "Jag ångrar inte en sekund att jag var deras tränare"

Under söndagen stod tränaren Sergiu Tanurcov vid sidan av planen för sista gången. Han utvisas den 10:e oktober efter åtta år i Sverige. Nu tackar han tjejerna i Bik för deras kämparglöd.
– Jag ångrar inte en sekund att jag var deras tränare. Det har varit det roligaste månaderna som tränare, säger Tanurcov.

Sergiu Tanurcov stod vid sidan om planen för sista gången under söndagens match.

Bild: Adam Göransson

Annons

TV: Vi träffade Sergiu Tanurcov häromdagen och han berättade då om utvisningen: "Vi har ingenting".

Inbäddat innehåll

För Bik-tränaren Sergiu Tanurcov blev det inte bara säsongens sista match, det var också hans sista match med laget någonsin. Den 10:e oktober utvisas Sergiu Tanurcov från Sverige.

– Jag ångrar inte en sekund att jag var deras tränare. Det har varit det roligaste månaderna som tränare. Så jag tackar tjejerna för allt de gjort och för deras engagemang, säger Tanurcov efter matchen.

Annons

Säsongens sista match slutade med ytterligare en förlust. Seriens ihopsamlade poäng räcker inte till för att behålla kontraktet i division 1. Efter matchen är Bik-tränaren nöjd och stolt över laget.

Annons

– Jag hade fortfarande roligt. Det var så kul att se tjejerna kriga och vi spelade jättebra. Vi Skapade mycket chanser. Det blev tyvärr en förlust, men jag sa till tjejerna att det absolut inte var deras fel, vi hade bara otur, säger Sergiu Tanurcov.

Tanurcov kom till Sverige för åtta år sedan för att spela fotboll. Han har stått vid sidan av planen under många år och tränat lag som Högakusten, Anundsjö och nu Bik Sk. Nu berömmer han länets engagerade föreringspersoner.

– Det som har varit roligast inom fotbollen iÅngermanland är att se att det finns så många engagerade ledare i varje förening. Det finns alltid personer som satsar jättehårt inom de olika lagen.

Matchen slutade 4-0 till Morön BK.

LÄS MER OM UTVISNINGEN AV SERGIU TANURCOV

Fotbollsprofilen förtvivlad – utvisas från Sverige efter åtta år: "Det känns så orättvist"

Migrationsverket om förändringen som gör att Tanurcov utvisas: "Kan få ödesdigra konsekvenser"

Annons

Bik SK startar namninsamling för Tanurcov – över 600 namn på några timmar

Annons

Politikern om beslutet att utvisa Tanurcov: "Byråkratsverige i ett nötskal"

Centerpartistens attack mot (S) om fallet Tanurcov: "Kan undra vad hon gör för det här"


Anna Svedberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan