Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Skräckmatch för Bik - vinna eller försvinna: "Tjejerna är jättenervösa"

Bik SK är i desperat behov av poäng för att klamra sig fast i division 1. Matchen på lördag mot Alvik IK blir avgörande för lagets framtid.
– Tjejerna är jättenervösa, det skulle inte vara bra om vi tvingades gå ner till division 2, säger Bik-tränaren Sergiu Tanurcov.

Bik i ett tidigare möte mot Alvik IK.

Bild: Thomas Frånlund

Annons

Det är vinna eller försvinna för Bik SK på lördag. Matchen mot Alvik IK blir avgörande för om laget får fortsätta att spela i division 1 eller om kommande säsong spelas i tvåan.

– Det skulle inte vara bra om vi tvingades gå ned till division 2. Det är en helt annan fotboll som gör att tjejerna kommer att sluta utvecklas. Vi vill hålla oss kvar och därför är det jätteviktigt att vi vinner matchen på lördag, säger tränaren Sergiu Tanurcov.

Annons

Annons

Motståndarlaget ligger just nu fyra poäng före Bik i tabellen och två matcher återstår av serien. Tanurcov tror att lördagens match kommer att bli tuff.

– Det är ett lag som egentligen spelar ganska rak och enkel fotboll, kvalitetsmässigt spelar de inte bäst. Men de har en skyttedrottning (Cecilia Edlund) som gjort över 20 mål och resten av spelarna krigar för varje centimeter på planen och gör allt de kan för att vinna. Så det blir en tuff match, säger Tanurcov.

Inför den kommande matchen är det mycket nerver som spökar inom laget. Nervositet har varit ett återkommande problem under hela serien. Tanurcov berättar att Bik förlorat matcher för att de varit för fokuserade på att ta poäng och därför blivit nervösa och förlorat.

– Tjejerna är jättenervösa inför nästa match och är såklart rädda för att tappa fler poäng. Vi måste fokusera på att göra det bästa vi kan och då kan vi absolut vinna på lördag. Men fokuserar vi för mycket på slutresultatet, då tappar vi spelet.

Vad kommer bli viktigt under matchen?

– Vi måste fokusera på vårt spel och under matchen är det viktigt att vi inte låter deras skyttedrottning få tag på bollen. Men jag tror på tjejerna, och med inställningen att alla kommer göra sitt bästa, tror jag att vi kan vinna den, säger Sergiu Tanurcov.


Anna Svedberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan