Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Bik tog tre livsviktiga poäng efter dramatisk avslutning

Bik tog en oerhört viktig seger i dagens möte mot Notviken med 3-2. Hemmalaget tappade dock sin ledning både en och två gånger innan man satte avgörandet i den 85:e minuten. ”Vi gör en riktigt kämpainsats, tjejerna krigar till sig tre poäng”, säger Bik:s tränare Sergiu Tanurcov.

Lara-Li Löfvenius kramas om av Sara Jensen och Simone Edefall efter att ha gjort 3-2.

Bild: Adam Göransson

Annons

Hemmalaget Bik hade i matchinledningen ett flertal chanser inom loppet av bara några minuter där Helena Bäckman Andersson i målet för Notviken stod för några högt kvalificerade räddningar.

I den 33:e minuten tog hemmalaget ledningen efter att kaptenen Sara Jensen elegant prickade målet från strax under halva planen, otagbart för Notvikens målvakt.

Hemmalaget hade bud på 2-0 i början av den andra halvleken men istället för att lyckas med det var det Notviken som fick in en kvitteringsboll.

Annons

Annons

– Vi var på gång där men det gick inte, istället för att göra 2-0 gör de 1-1 på ett misstag där tjejerna tappar lite, säger BIK:s tränare Sergiu Tanurcov.

Lagkaptenen Sara Jensen stod för två mål i dagens match.

Bild: Adam Göransson

I den 67:e matchminuten gjorde Sara Jensen sitt andra mål för dagen efter en tilltrasslad situation i Notvikens målområde. Knappt tio minuter senare skulle dock bortalaget för andra gången kvittera matchen, men med fem minuter kvar att spela hittade hemmalagets Lara-Li Löfvenius målet och avgjorde matchen med ett mål till 3-2.

– Det var starkt gjort att ta tre poäng här, speciellt efter det andra tappet vi gör. Spelarna krigade och kämpade stenhårt, jag tror publiken var nöjd idag, säger Tanurcov.

Härnäst väntar Själevad för BIK som man spelar borta mot på torsdag.

– Det blir en tuff match, jag har sagt till tjejerna att det inte viktigt att vinna matchen utan att det viktigaste är att vi ger hundra procent, sedan får vi se hur långt det räcker. Alla måste jobba stenhårt, avslutar Tanurcov.


Adam Göransson

0660-29 55 63
adam.goransson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan