Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Fortsatt tungt för BIK SK trots tränarbytet – ”Ändå ett fall framåt rent spelmässigt”

En trepoängare på tolv matcher är facit för BIK SK hittills i division 1 norra och lördagens möte mot Mariehem SK förändrade inget när laget föll igen.

BIK SK i rött tog emot Mariehem SK på Bondsjö IP under lördagseftermiddagen, lagets kapten Sara Jensen närmast i bild.

Bild: Lisa Classon

Annons

Med strålande sol, inte ett moln på himlen och en ny röst i tränarstaben var BIK SK under lördagseftermiddagen redo att vända skutan och ta poäng man är stort i behov av. Men så blev det inte och efter två mål från gästerna i första halvlek lyckades inte hemmalaget komma igen.

– Ska man jämföra med tidigare matcher tycker jag att vi kommer upp i nivå idag och det känns så surt att vi inte kan få in bollarna. Det är där vi har varit hela säsongen, att vi inte kan göra mål, säger BIK SKs lagkapten Sara Jensen och fortsätter:

– Men vi sa precis det, att vi hade en mycket bättre känsla idag än tidigare matcher, så vi får ta med oss det.

Matchen i sig präglades av mycket närkamp och ställningskrig på mitten. Mariehem gjorde två mål i första halvlek och BIK SK reducerade på straff i mitten av andra. Men de riktigt heta lägena saknades, även om hemmalaget hade bra tryck mot slutet.

Annons

Annons

– Jag tycker att de får in två skitmål, om man får säga så, och det är det såklart tungt att ta sig tillbaka från. Men sen tycker jag ändå att vi kämpar genom hela matchen och egentligen kanske ett likaresultat hade varit mer rättvist, säger Jensen som tycker att hennes egen insats var okej.

– Jag gör väl ingen jättematch. Jag gör väl det jag ska men kanske inte så mycket mer än så.

Hemmalaget firar 1-2 recduceringen som kom i den 63:e matchminuten.

Bild: Lisa Classon

Trots förlusten är Jensen ändå hoppfull att man ska lyckas vända skutan och hålla sig kvar i division 1 – vilket också är målet. Under uppehållet som precis var gjorde klubben dessutom klart med ny huvudtränare i form av Sergiu Tanurcov vilket enligt Jensen varit en positiv förändring.

– Det känns jättebra och det är mycket ny energi som kommit in, mycket vilja och mycket kärlek för sporten. Så det känns skitbra och jag tror att det kan skapa motivation hos oss spelare också, för den har varit lite sämre på slutet.

Vilka förändringar ser du mer än med motivationen?

– Att det känns som han har koll på läget och vi får verkligen klara instruktioner om vad vi ska göra. Nu finns det också en spelidé om hur vi ska agera i olika situationer och det är kanske den största skillnaden. Det har även blivit mer fartfyllt och vi har numera skitjobbiga träningar, skrattar hon.

Annons

Han har ju en väldigt aktiv ledarstil, passar det er som lag?

– Ja, det passar oss jättebra eftersom bara är positiva saker han säger. Det är inte gnäll, suck och stön utan bara vad man kan göra bättre för att ta sig vidare. Inget bakåtsträvande alls.

Annons

Härnäst väntar ytterligare ett Umeålag när BIK SK nästa helg åker norrut för att möta serietvåan TGFF. Poängbehovet är enormt och Jensen tror sig ha nycklarna till hur man ska lyckas på bortaplan.

– Det blir till att springa. TG FF är tunga, helt klart så vi får jobba med vårt försvarsspel och öva på kontringar.

Vad tycker du talar för att ni tillslut lyckas hålla er kvar i ettan?

– Att vi inte är sämre än något annat lag egentligen. Det är bara att vi inte har fått till det och det känns som alla bollar har studsat emot hela säsongen. Men dagens match var ett fall framåt rent spelmässigt, det tar vi med oss.

BIK SK inför matchstart, till höger syns lagets nya tränare Sergiu Tanurcov.

Bild: Lisa Classon


Lisa Classon

0660-720 06
lisa.classon@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan