Annons

Annons

Annons

Fotboll

Tidigare Sollefteå-spelaren tvåmålsskytt när Sirius tog sommarledigt som serieledare: ”Det känns som vi har mer att ge”

Dragan Kapcevic har tidigare representerat såväl Sollefteå GIF (2009-2010) som Gefle (2010-2012) och Östersunds FK (2015) och när hans nuvarande klubb Sirius nu gick på sommarledigt gjorde man det som serieledare. Och det efter en vändning mot Assyriska där Kapcevic i allra högsta grad var inblandad.

15 omgångar är spelade i Superettan när man nu i juli tar ett tre veckor långt uppehåll innan det är dags för den andra halvan. När vi efter 15 omgångar summerar serien kan vi dessutom konstatera att Sirius, med Kapcevic i spetsen, befinner sig i den absoluta toppen då man leder serien, en poäng före tvåan Athletic FC United.

– Först halvan har varit stabilt från vår sida. Lite blandat spelmässigt men vi har tagit 31 poäng och det är godkänt på 15 matcher om man ska ligga i topp. Så helt okej nöjda, men vi har inte spelat alla matcher på topp, säger Kapcevic.

Finns det mer att ge? Vågar ni titta mot Allsvenskan?

– Känns absolut som att vi har mer att ge, men det är bara halvtid och 15 matcher kvar. Gör vi lika bra jobb som nu, så absolut det kan gå hela vägen. Vi har gjort det bra hittills och vi ska göra allt vi kan för att fortsätta i samma spår.

Annons

Annons

Arkivfoto från tiden när Kapcevic spelade med Giffarna i Sollefteå.

Bild: Jens Näsman

Sista matchen innan uppehållet blev också ett riktigt styrkebesked för såväl laget som Kapcevic själv. Trots 0-1 underläge en bit in i den andra halvleken vände man och vann tillslut med 2-1 – båda målen signerade den tidigare Sollefteå-spelaren.

– Det var en tuff match på bortaplan och sen släppte vi in första målet, vilket gjorde ännu svårare. Men vi kämpade på bra sista halvtimmen och vände matchen. Det var skitbra, både vändningen och matchen.

Två mål skojar man inte bort – vad säger du om din egen insats?

– Ja, gör man två mål som forward får man väl godkänt, skrattar han.

På frågan om man som serieledare i halvtid börjat titta mot Allsvenskan svarar Kapcevic att man, precis som vanligt, tar en match i taget.

– Vi tänker bara på nästa match. Men sen har vi ju vår målsättning och det är att vara uppe och slåss om en plats i Allsvenskan, det har vi sagt från början…

– Men så ska man göra jobbet också.

Halvvägs genom serien, vilka skulle du säga är era styrkor som lag?

– Framförallt att vi har ett bra lag som backar varandra och jobbar för varandra i alla lägen. Det finns en bra moral i hela truppen och det har vi visat i många matcher genom att vända när vi ligger under. Det har hänt ett antal gånger under första halvan och det är något bra.

Annons

Vad gäller spel i Allvenskan är Kapcevic bestämd på att det, om det händer, ska ske genom att han tar klivet upp tillsammans med sin nuvarande klubb.

Annons

– Jag vill gå upp med Sirius. Jag trivs jättebra i laget och i staden så det hade varit grymt om vi skulle klara av det tillsammans.

Superettan drar för Kapcevic och Sirius igång igen den 24 juli när man på hemmaplan ställs mot laget man senast vann mot – Assyriska.

Arkivfoto.

Bild: Jens Näsman


Lisa Classon

0660-720 06
lisa.classon@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan