Annons

Annons

Annons

Fotboll

Härnösandsspelare klar för Allsvenskan

Förre Älgaspelaren Joakim Nilsson glömmer aldrig söndagen den 2 november då han fick ta steget upp till allsvenskan med Gif Sundsvall.
– Det var en fantastisk upplevelse som blir svårslagen.

Och kvällen fortsatte i glädjens tecken.

– I dag är jag lite trött, vi partajade från klockan sju till midnatt på en sportbar där vi spelare blev insläppta bakvägen till nedervåningen. På den övre fanns alla supportrar som vi sedan firade med efter vår middag.

Att få ta steget direkt upp utan kval är en enda stor lättnad för Nilsson.

– Att möta Gefle som vi tidigare haft svårt för hade inte varit någon hit. Jag tycker ändå att rätt lag gick upp, Hammarby har ju bra förutsättningar att etablera sig med en jättepublik som de har. De ska vara där uppe, vi har också gjort en bra säsong. Trots att laget emellanåt inte spelat bra har vi ändå vunnit matcherna.

Årets upplaga av Gif Sundsvall är helt enkelt ett bättre lag.

Annons

– Det är många som har påmint oss om ”höstspöket”, men den här säsongen blev det ingen dipp.

Annons

Härnösandsgrabben har spelat åtta matcher, fyra från start och lika många som inhoppare och i de två sista livsviktiga mötena mot Sirius och Landskrona blev det 90 minuter.

– När Dennis Olsson fick körtelfeber behövde de en vänsterback och eftersom jag är vänsterfotad, testade de mig. Jag har även spelat två matcher till från start när Olsson var knäskadad.

Det är fjärde säsongen han spelar i Giffarna, tidigare har Nilsson varit mittback.

– Här får jag springa mer med överlappningar och vara med i anfallen. Det blir också mer jobb både offensivt och defensivt.

Och nu fick han precis som storebror Pelle Nilsson i FC Köpenhamn vara med om samma sak som honom, när han 1999 var med att föra upp Sundsvall till allsvenskan.

Och brorsan hade bra koll, på twitter skrev han: ” Giffarna na , giffar na, eee giffarna!!!!”

– Klart det har varit lite annorlunda i positionsspelet. Defensiven har känts bra, offensiven lite mindre bra. Jag är dock nöjd med det förtroende jag fått på slutet.

Han har ett år kvar på kontraktet.

– Jag har utvecklats mycket, skillnaden att gå från junior- till A-lag var stor. Det gäller att hinna med och ta snabbare beslut och att träna med seniorlaget, gör att man växer hela tiden. Jag har lärt mig att tänka snabbare både i det defensiva och offensiva spelet.

Annons

När domaren slutligen blåste för slutsignal var känslan enorm.

Annons

– Det är det roligaste ögonblick jag varit med om som fotbollsspelare, att få spela en helt avgörande match på ett nära nog fullsatt Norrporten Arena och klara av det.

Och segern var också rättvis.

– Men en gång osade det hett för Landskrona, jag var övertygad om att bollen var på väg in vid vår vänstra stolpe, men på något sätt hann Tommy Naurin i målet dit och räddade med en hand.

Älgafostrade backen Joakim Nilsson fick vara med om en oförglömlig kväll när Gif Sundsvall tog steget upp till allsvenskan.


Tomas Frånlund

0611-55 48 45
tomas.franlund@allehanda.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan